Gratis e-book ontvangen? Klik hier!
Ik ben Jannie Hoegen en het is mijn missie om jou te helpen meer grip op je werk en leven te hebben zodat je elke dag met energie, zin en plezier je werk doet!
Van iemand die ik gecoacht heb kreeg ik deze reactie op mijn pagina: En verder moest ik lachen om je foto in het weiland. Ik ken je als dame die stevig met twee voeten op de grond staat. En hier heel verrassend even niet.
Sinds 1995 werk ik als personal coach om dit mogelijk te maken voor heel veel mensen. Eerst onder de bedrijsfnaam Adao, nu onder het label Vaart in je Leven.
In de tussenliggende jaren heb ik mij ontwikkeld tot een zeer ervaren coach met professionele wetenschappelijk bewezen methodes en een veelheid aan instrumenten. Ik ben helder en gedegen, heel goed luisterend, met zachte confrontatie. Ik bied veiligheid, rust, een open geduldige houding, ook als er heftige onderwerpen op tafel komen.
Ja, help mij aan meer gripPersoonlijk
Ik kom uit een traditioneel gezin van de Veluwe. Studeren, jezelf ontwikkelen, luisteren naar je gevoel, dat kreeg ik niet mee van thuis. Juist dat wilde ik graag, ik was op de lagere school de beste leerling van de klas. Toen ik 18 was ging ik de verpleging in zodat ik een vak kon leren waarin ik van betekenis was voor mensen. Ik heb werken en leren steeds gecombineerd, een studie of cursus volgen, ervaring opdoen, weer een volgende stap zetten. Zo heb ik mij op eigen kracht, maar met de hulp van mensen om mij heen, steeds verder ontwikkeld.
Rond mijn 40e jaar liep ik vast in mijn leven en veranderde er veel. Ik had veel moeite gedaan om kinderen te krijgen en dat was niet gelukt, dat trok een grote wissel op mij.
Ik verloor mijn baan als leidinggevende in de gezondheidszorg en ging post-hbo Bedrijfskunde doen. Daarna vond ik werk als begeleider in een project voor vrouwen die vanuit een uitkeringssituatie een eigen bedrijf wilden starten. Ik ontdekte toen opnieuw dat ik mensen “helpen”, in dit geval: begeleiden bij hun ontwikkeling en het realiseren van hun doelen, het mooiste vond om te doen. Ik miste echter de tools om dat goed te doen en ben toen mijn eerste opleiding op het gebied van coaching gaan volgen. Na deze opleiding, over het werken met ZKM, ben ik nog vaak naar een cursus of een training gegaan op mijn vakgebied. Dat is een van mijn rode draden: blijven leren, om het steeds beter te kunnen doen.
Coachen is ook jezelf als tool inzetten in het gesprek. Dat betekent ook dat ik werkte aan mijn eigen “ont-wikkeling”, mijn leven, mijn doen en laten onder ogen zien, mijn valkuilen (h)erkennen en mijn kwaliteiten voorop zetten. Niets menselijks is mij vreemd.
Zoals ik hierboven al schreef ben ik ongewenst kinderloos, onzichtbaar moeder. En net als “gewoon” vader of moeder ben je dat de rest van je leven. En het heeft mij gevormd, net zoals anderen door hun kinderen gevormd zijn.
Ik hou van buiten zijn en wandelen en liep enkele keren in Spanje het pelgrimspad naar Santiago de Compostela. Ook daar leerde ik, over mijzelf en over de kracht van in beweging zijn. Stap voor stap!
Zo ben ik met mijn talenten, mijn levenservaring, mijn kennis en mijn kunde de coach geworden die ik nu ben.
Waarom “zin in je werk”?
In mijn loopbaan heb ik veel geleerd over hoe belangrijk het is om zin in je werk te hebben en dit ook met plezier te doen. Zelf je werk organiseren, initiatieven nemen, prioriteiten stellen, tevreden zijn met resultaten, ideeën ontwikkelen, noem maar op. Als ik dat in flow kan doen maakt dat zoveel verschil! Dan bruis ik van energie en denk ik “dit nog even, oh ja, dat kan ook zo, en ik maak dit nog even af”. Ik kijk dan met een goed gevoel terug op mijn werkdag.
Ik ken ook de andere kant van zin en plezier in je werk hebben. Vermoeidheid als ik teveel van mezelf gevraagd heb. Of als het leven veel dingen tegelijk op mijn bordje legde. Situaties in mijn werk waar ik even geen uitweg zag.
Op zo’n moment vond ik het zo fijn dat er iemand was die mij steunde en begeleidde op een professionele wijze. Die mij hielp om de zaken die er toe doen te ordenen en weer stappen voorwaarts te zetten. Dankzij deze coaches kan ik mijzelf, mijn professionaliteit en mijn bedrijf steeds blijven ontwikkelen.
Waarom coaching?
Als mens en door mijn werk als coach weet ik hoe goed het je kan doen als een professionele coach je een tijdje begeleidt. Niet alles alleen doen, maar iemand die een tijdje met je meeloopt en je helpt om nieuwe inzichten te ontwikkelen. Jij zet deze inzichten zelf om in gedrag. Met een coach achter je om je te steunen.
Toen ik begon als coach, ruim 20 jaar geleden, moest ik uitleggen wat dat was, coaching. Gelukkig is daar veel in veranderd. Mensen hebben ontdekt hoe waardevol coaching kan zijn in je werk en in je leven.
ja, ik neem contact met je opProfessioneel
Ik ben blij dat ik 20 jaar geleden gekozen heb om als basis van mijn coachpraktijk te werken met een wetenschappelijk ontwikkelde en onderbouwde methodiek, ZKM, de Zelfkonfrontatiemethode. Deze zit verdraaid goed in elkaar, levert verrassende inzichten op en vooral duurzame resultaten.
In de loop der jaren heb ik vele opleidingen, trainingen en studiedagen gevolgd om mijn “gereedschapskist” uit te breiden en mijn vak nog beter te kunnen verstaan. Ik noem hier: De School voor Coaching in Leiden, diverse uitgebreide trainingen in familie en organisatie opstellingen bij Phoenix in Utrecht, socratische gespreksvoering bij Het Nieuwe Trivium, cursus over burn-out bij Hogeschool Windesheim, training in zingeving bij Abdijhuis Heeswijk en Transformational Presence voor leiders en coaches bij Alan Seale / Het Eerste Huis.
Mijn basiskennis is gevormd door een studie Bedrijfskunde en diverse managementopleidingen.
En ik leerde van de vele professionals en managers die ik coachte, zij maken het steeds mogelijk dat ik mijn deskundigheid kan uitbreiden.
Referentie
Van iemand die ik gecoacht heb kreeg ik de volgende reactie op deze pagina:
En verder moest ik lachen om je foto in het weiland. Ik ken je als dame die stevig met twee voeten op de grond staat. En hier heel verrassend even niet.
Kwaliteit
Ik verklaar hierbij te werken conform het ZKM Vereniging-Kwaliteitssysteem dat bestaat uit het kwaliteitsbeleid, het kwaliteitsreglement, het privacyreglement conform AVG, het reglement deskundigheidsbevordering, het ZKM Vereniging- Evaluatiesysteem voor cliënten, volgens de Ethische Code van de ZKM Vereniging en de beroepscode van het NIP.